Рекомендації щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків COVID-19 підприємцям, які здійснюють продаж продовольчих товарів.
Дата: 01.04.2020 11:19
Кількість переглядів: 311
Рекомендації щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків COVID-19 підприємцям, які здійснюють продаж продовольчих товарів.
- Забезпечити наявність споживачів у торгівельному приміщенні із розрахунку 1 особа на 10 кв. м. та заходи щодо дотримання санітарних норм, не допускати до торгівельних приміщень осіб без засобів індивідуального захисту (масок).
- Забезпечити дотримання відстані не менше 1 м. між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до торгівельних приміщень.
- Заборонити продаж незахищених продуктів харчування (дозволяти до продажу лише фасовані продукти та продукти в упаковці виробника).
- Проводити роз’яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів серед працівників.
- Забезпечити працівників, які мають найбільший контакт із відвідувачами, засобами індивідуального захисту ( з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та1 флакон (100 мл.) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин).
- Забезпечити дотримання дистанції працівниками, які мають найбільший контакт із відвідувачами, на відстань як мінімум 1 м, або встановити захисні екрани для захисту працівників.
- Забезпечити розподіл обов’язків між працівниками – видача товару та отримання грошей від покупців повинно здійснюватися різними людьми.
- Збільшити кратність проведення дезінфекційних заходів (вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів у приміщеннях, особливо в місцях найбільшого контакту з поверхнями – ручки дверей, місця сидіння, виробниче обладнання.
- Дотримуватися нормативних показників температури повітря та наскрізне провітрювання приміщень.
- Забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни ( рукомийники, мило, одноразові рушники, серветки тощо).
- У разі виявлення працівника з ознаками респіраторного інфекційного захворювання вжити заходів для його ізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про цей випадок заклад охорони здоров’я.