Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новоаврамівська громада» (код ЄДРПОУ: 40547970) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
НОВОАВРАМІВСЬКА ОТГ

Полтавська область, Хорольський район

Свято 8 березня

Дата: 30.03.2017 14:07
Кількість переглядів: 1753

Напередодні та в  день 8 березня в усіх будинках культури і  сільських клубах Новоаврамівської об’єднаної громади відбулись аматорські концерти, присвячені міжнародному жіночому дню, на яких вітали та вшановували Жінку – берегиню роду, трудівницю, кохану, наречену.

   Повні зали зібрали самодіяльні артисти сіл Ковалі, Мелюшки,Новоаврамівка,  Попівка, Грушине. Жителів усіх сіл нашої громади тепло та сердечно привітала чарівна і енергійна жінка – голова об’єднаної Новоаврамівської громади Дембовська Олена Андріївна. Радували глядачів своєю творчістю народний хор села Новоаврамівка, жіночі ансамблі – «Калина» (с. Мелюшки), «Любисток» (с.Ковалі), «Калинове гроно» (с. Попівка), «Кумасі» (с. Грушине), чоловічий ансамбль «Гетьман»  (с.Грушине) та чоловічий дует із села Мелюшки. Зачаровували та запрошували у казку голоси Гавриленко Вікторії – художнього керівника Новоаврамівського будинку культури та Кичі Тетяни – завідуючої Ковалівської сільської бібліотеки, красиво і мужньо звучали чоловічі голоси Ганзенка Олександра Васильовича – директора Новоаврамівського будинку культури, Брушлевського Віталія Миколайовича – художнього керівника Ковалівського будинку культури, Гаріфуліна Віталія Карімовіча,який вже багато років є учасником художньої самодіяльності села Ковалі.

   Глядачі Попівки тепло вітали свій улюблений ансамбль «Калинове гроно» з піснею «Цвіте калина коло хати, а також солістів: Мацак Катерину та Іващенко Яну, які виконували «Пісню про бабусю», Прокопенко Ірину з піснею «Розцвіла калина». Бурхливими оплесками нагороджували виконавців жартівливого танцю «Віталька» та сценки «Міняю чоловіка» Микитенко Олену, Мазуренко Євгенію, Тур Олену.

     Завідуюча Мелюшківським сільським клубом Чех Галина Василівна запропонувала напередодні свята жінкам – рукодільницям свого села принести в клуб свої роботи. Виставка виявилась напрочуд гарною та яскравою. Неможливо було пройти мимо вишитих бісером і хрестиком ікон,рушників,картин. Різнобарвною і цікавою була й концертна програма. Тепло сприймали глядачі й виступ «ветерана сцени, нашої наставниці» (так з любов’ю та повагою називають її учасники ансамблю «Калина») Олександренко Ганни Дмитрівни і сольні виступи наймолодших учасників – Думнич Олександра, Деревені Любові, Баган Валерії. Залюбки сміялись глядачі з дотепних гуморесок,що майстерно розповідали зі сцени Рида Любов, Батієвський Максим, Баган Лера. На «ура» був прийнятий дебют жіночого квартету з піснею  «Ромашка», а виконанню східного та сучасного молодіжного танцю Юлією Лєсніковою позаздрив би й професіонал.

   Будинок культури села Ковалі зустрів своїх глядачів гарно та зі смаком прибраною сценою. Як і годиться  в цей день,найкращу половину людства вітали майбутні чоловіки –  ведучі Лоза Олександр і Безганс Олександр. В концертній програмі активну участь брали діти – учні Ковалівської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. та сестри Романенко – учні Новоаврамівської гімназії. Дівчатка танцювали,розповідали вірші та співали пісні, присвячені своїм мамам і бабусям.  Оновив репертуар жіночій ансамбль «Любисток». Глядачі були в захваті від їх жартівливих пісень -  «Дієта», «Українці люблять сало» та інших. До сліз зворушив безсмертний твір Бориса Олійника «Мама» у виконанні Кичі Любові і пісня «Росте черешня в мами на городі» у виконанні учня 9 класу Безганса  Олександра. Драматичний колектив порадував майстерним виконанням сценки із життя наших бабусь «Хто сміється, тому не минеться» та сценок із життя сучасної жінки,в яких проявили свої акторські здібності Лоза Людмила, Мельник Ірина,Гасуха Тетяна, Гехт Ольга

   На початку концерту в селі Грушине перед присутніми виступив голова Ради ветеранів Сайко Іван Федорович. Він коротко розповів про історію виникнення цього свята, про боротьбу жінок за свої права та подякував жінкам, які завжди були для чоловіків надійними друзями, порадницями, створювали затишок в оселях, а в тяжку годину й підставляли своє плече, надихали на героїчні вчинки та щоденну працю. Жінкам із Грушиного припали до серця пісні «А я все дивлюся» та «Третя чарка за жінок» у виконанні чоловічого дуету. А «Кумасі» порадували виконанням жартівливих пісень: «Б’є мене милий», «Поїхала баба в ліс», «Ой, почуйте, жіночки». Схвилювала глядачів «Легенда про серце матері», майстерно розказана Ольгою Пановою.

   Жителів села Новоаврамівка зі сцени будинку культури із святом привітала і голова Хорольської районної державної адміністрації Звірко Лариса Миколаївна. Як завжди високим професіоналізмом і майстерністю порадував своїх шанувальників Новоаврамівський  народний хор . Хореографічна композиція у виконанні хору та жіночого танцювального ансамблю (хореограф Ванжа Галина Михайлівна) була неперевершеною. Сподобались глядачам і родинний ансамбль Ганзенків із піснею «Гіля, гіля, сірі гусі». Щирими почуттями та побажаннями добра, любові було наповнене виконання Сергієм Кибенком,Олександром Ганзенком та всіма учасниками свята пісні «Щастя вам лебединого».

   Дякують глядачі наших сіл віртуозам – баяністам: Чеху Антону Петровичу,Кібенку Сергію Васильовичу,  Брушлевському  Віталію Миколайовичу. І ми дякуємо всім учасникам художньої самодіяльності нашої громади за їх творчість, за їх небайдужість до життя громади. Те, що ви робите просто захоплює. Ви допомагаєте нам не забувати, що «не хлібом єдиним» живе людина, ви, не шкодуючи своєї енергії, часу, намагаєтесь за допомогою слова і пісні доторкнутись струн души, примножуєте добро і любов. Низький уклін вам за це. 



« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua