Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новоаврамівська громада» (код ЄДРПОУ: 40547970) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
НОВОАВРАМІВСЬКА ОТГ

Полтавська область, Хорольський район

30 червня 2018 року Новоаврамівський самодіяльний народний духовий оркестр відзначав два ювілеї – 80-річчя від дня створення та 15-річчя присвоєння звання «самодіяльний народний колектив».

Дата: 03.07.2018 11:32
Кількість переглядів: 890

Фото без опису

   Останній день червня видався надзвичайно спекотним. Чи то від сонця, чи від надзвичайної події, яка прогриміла стоголосо у Новоаврамівці.

   30 червня 2018 року Новоаврамівський самодіяльний народний духовий оркестр відзначав два ювілеї – 80-річчя від дня створення та 15-річчя присвоєння звання «самодіяльний народний колектив».

   Свою історію оркестр веде від липня 1938 року, коли музикант Михайло Шор заснував у Новоаврамівці духовий оркестр. Учасниками оркестру були  люди різного віку і професії, вони приходили і йшли, змінювалися керівники, постійно оновлювався репертуар, але одне залишалося незмінним – щире захоплення і повага сільських людей до музикантів.

    Діяльність оркестру перервала війна, але уже в 1946 році Іван Костянтинович Астаф’єв відновив роботу. З 1960 року на чолі оркестру став учень Івана Костянтиновича Іван Петрович Тимошенко.

   У 1979 році, після закінчення річних постійно діючих курсів керівників гуртків у м. Полтаві, керівником оркестру був призначений Ганзенко Василь Васильович. У різні роки керівниками оркестру ставали його музиканти – Олександр Олексійович Федоренко, Михайло Іванович Ванжа, Олександр Олексійович Ковбаса.

         У 1994 році до рідного села повернувся випускник Гадяцького культурно-освітнього училища Олександр Васильович Ганзенко. Він з дитинства грав учнем у духовому оркестрі, проявляючи неабиякий талант. Здобувши спеціальність «Керівник духового оркестру», він прибув на батьківську землю, щоб продовжити справу своїх учителів та досягнути нових вершин творчості.

   Саме під керівництвом Олександра Васильовича у 2003 році колектив здобув високе звання народного. І цього ж року портрет Олександра Ганзенка занесений на Дошку пошани. Колектив оркестру на сьогодні налічує більше 30 учасників різного віку, це і учні гімназії, і студенти, і люди, які працюють у різних куточках Полтавщини. В репертуарі більше 50 музичних творів: марші, вальси, концертні п’єси.

   З 2000 року оркестр є постійним учасником обласних марш-парадів духових оркестрів у м. Полтава, його незмінним призером та переможцем.

   На сцені Новоаврамівського будинку культури лунало багато привітань ювілярам. Зі словами побажань звернулися виконуючий обов’язки голови Хорольської районної державної адміністрації  С.Г. Абрамов, начальник районного відділу культури і туризму І.А. Гунько, голова Новоаврамівської ОТГ О.А. Дембовська, начальник відділу освіти та культури Новоаврамівської сільської ради С.М. Гавриленко. Було сказано багато приємних слів, а керівника та кращих учасників оркестру нагороджено почесними грамотами та подяками.

    Також на свято завітали: помічники народного депутата України К.Є. Іщейкіна —  Р.О. Порожнета та Л.І. Махно, начальник відділу тваринництва АФ «Хорольська» В.П. Олексенко та директор ПП «Новоаврамівське» С.А. Супрун.

Приємним сюрпризом стали цінні подарунки, які ювіляри отримали від високоповажних гостей.

    Несподіванкою як для глядачів так і для оркестрантів, стали виступи артистів району і області, в адресу яких лунав шквал оплесків. Це народний ансамбль музики і пісні «Джерело» під керівництвом заслуженого працівника культури України А.Р. Крутька, Володимир та Валентина Олійники,  народний ансамбль «Гілея» Михнівського СБК Лубенського району, віртуоз із Карлівки П.М.  Сухомлінов, самодіяльний народний духовий оркестр «Подільські козаки» Подільського СБК Білоцерківської ОТГ, учасники Новоаврамівського народного хору та працівники Новоаврамівського будинку культури.

 Славна земля новоаврамівська своїми талантами. Ціле суцвіття найталановитіших митців села зібралося у духовому оркестрі, з’їхалися звідусіль, полишивши буденні справи, адже вірні музиці і своєму вчителю.

    Тож слався і процвітай, наш духовий оркестре. Нових звершень і перемог. Ти наша гордість і слава. Нехай ще довгі роки звучить над рідним краєм чарівна мелодія, яку дарує землякам Новоаврамівський самодіяльний народний духовий оркестр.

 

 

 



« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua