Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новоаврамівська громада» (код ЄДРПОУ: 40547970) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
НОВОАВРАМІВСЬКА ОТГ

Полтавська область, Хорольський район

Святкові заходи до Дня Незалежності України

Дата: 29.08.2018 10:00
Кількість переглядів: 677

Печаль і радість обійнялись.

    Україна. Наша земля, рідний край, наша країна з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, і зрозуміло, мудрими, талановитими людьми.Україна – країна трагедій і краси, вікової героїчної боротьби за волю.

   «Гримотить над світом люта битва за твоє життя, твої права …» - наголошував ще Василь Симоненко. Нажаль, не скінчилась ця битва й сьогодні.  24 серпня наша Батьківщина відзначила 27-у річницю своєї незалежності.  Разом з усією країною святкувала і наша Новоаврамівська громада.

   Святкові концерти розпочались 23 серпня у селі Мелюшки, потім естафету святкувань прийняло мальовниче Грушине, за ним козацьке село Ковалі, а завершили святкування 25 серпня у яскравій Новоаврамівці. Жителів усіх сіл нашої громади теплими і щирими словами вітала сільській голова Олена Андріївна Дембовська та начальник відділу освіти та культури Сергій Миколайович Гавриленко.

   Яскравими українськими рушниками, килимами, різнокольоровими повітряними кульками прикрашена зала Мелюшківського сільського клубу, сцена потопає у розмаїтті чарівних квітів, зала сяє від гарних та усміхнених дитячих облич, від їх гарних вишиванок – це вихованці Мелюшківського дитячого садочка у повному складі завітали на свято. А далі розливами покотились чарівні пісні про Україну у виконанні жіночого ансамблю «Калина» та солістів-вокалістів, вітали віршами, піснями та таночками свою Україну – неньку і її найменші громадяни.

   Гостинно зустрічав своїх гостей та односельців 23 серпня і Грушинський будинок культури. Ведучі святкового концерту віршованими рядками розповідали про рідний край, його історію, мальовничу природу. Лунали патріотичні, ліричні, жартівливі пісні у виконанні жіночого ансамблю «Кумасі», чоловічого дуету, найменших артистів-аматорів:  Вікторії Левченко та Миколки Саранчука. За традицією, яка склалась останніми роками, в цей день сільський голова Олена Андріївна Дембовська та в. о. старости с. Грушине Станіслав Миколайович Барило вітали молодих хлопців – учасників бойових дій. «Сумно на душі, боляче, бо немає ще миру на нашій Україні, гинуть наші хлопці від ворожих куль, розривів снарядів. Зазнала втрат і наша громада. Не повернувся в рідне село, до мами, сестер житель с. Новоаврамівка Сергієнко Сергій, але пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях», - так говорила Олена Андріївна виступаючи перед жителями наших сіл.

   Ввечері 23 серпня всіх бажаючих запросив  до себе святково вбраний Ковалівський будинок культури. Дарував свою творчість усім, хто любить своє рідне село, українське слово та пісню жіночий ансамбль «Любисток», чоловічий дует, радували глядачів своїм співом тріо, квартети вокалістів, а також маленькі україночки – Вікторія Гавриленко та Домініка Явтушенко. Всіх глядачів зворушили  ніжні та чуттєві хореографічні композиції «Не шуми калинонька» і «Щастя нам, українцям, доленька подаруй» у виконанні танцювального колективу «Дивосвіт». Сподобались глядачам і сучасні танці у виконанні учнів Ковалівської школи.

   25 серпня  у Новоаврамівському сільському Будинку культури зібралося чимало люду, щоб послухати прекрасну українську пісню, порадіти  виступам нашої талановитої молоді. Традиційно захід відкрив Новоаврамівський народний аматорський хор. Дарували глядачам гарну українську пісню жіночий вокальний ансамбль «Світанок», родинний дует  Ганзенків, Вікторія Гавриленко. Усіх глядачів зворушив, зачарував спів чоловічого вокального ансамблю. Справжньою окрасою свята став  виступ молодого хореографічного колективу. І ось ведуча цього чудового свята Вікторія Гавриленко розповідає про тих, хто зараз виборює нашу незалежність на сході країни, зі сльозами на очах розповідає про свого однокласника – Сергієнка Сергія, який загинув захищаючи рідний край, все те, що ми зараз маємо, наш спокій і мирну працю, оголошує хвилину мовчання… Зал встає, наступає дзвінка тиша, в якій кожен чує своє серце…

   Ми впевнені, що українська держава відвоює свою незалежність, стане мирною та сонячною країною, де житимуть щасливі люди. Але для цього нам усім необхідно важко працювати щодня на благо своєї родини, своєї громади, своєї країни.

 

Автор – Коваленко Л.В.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису



« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua