Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новоаврамівська громада» (код ЄДРПОУ: 40547970) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
НОВОАВРАМІВСЬКА ОТГ

Полтавська область, Хорольський район

«ДІМ РАДОСТІ «ДИВОГРАЙ» ВІДКРИВСЯ ДЛЯ МАЛЯТ У СЕЛІ ГРУШИНЕ

Дата: 05.09.2018 14:44
Кількість переглядів: 785

Фото без опису

 Як для невеликого і  віддаленого  села,  то ця подія стала неординарною. 1 вересня 2018 року жителі села  Грушине чекали з особливим нетерпінням. Цей день запам’ятається мешканцям не просто як перший осінній день і початок нового навчального року, але і як день відкриття дитячого садка із прекрасною назвою «Дивограй».  Ця довгоочікувана подія стала справжнім святом для дітвори та їх батьків.

  Останні роки намітилась позитивна тенденція із розширення  мережі дошкільних закладів. Тож не дивно, що відкриття дитячих садочків стає справжнім святом не тільки для батьків, вихователів і вихованців, але і для всього села.

  Різнокольорові повітряні кулі, весела музика, схвильовані батьки,  квіти, почесні гості і величезна кількість подарунків – все говорило про те, наскільки значиме відкриття дитячого садка для жителів села.

  Запашним короваєм вітали мешканці села дорогих гостей. Для них відкриття дитячого садка – справжня  грандіозна подія. На святі зібралась уся місцева громада. Для мешканців села, які виховують маленьких дітей відкриття сільського дитсадка - справжнє щастя. Адже дошкільна освіта надзвичайно важлива – тут малечу навчать писати, читати, рахувати. В перший клас діти підуть добре підготовленими. Мами маленьких дошкільнят зізнаються – відтепер матимуть більше вільного часу. І доки свято не розпочалося  авторка цих рядків поспілкувалася  із  усміхненими бабусями, котрі із нетерпінням чекали радісного дійства Вірою Олександрівною Бордонос. Внучка Настуня іде у перший клас, а Володя , менший внучок, - до дитячого садочку. Анастасія Михайлівна Тиквенко прийшла привітати внучка Назарчика – майбутнього вихованця дошкільного закладу. Вони задоволені , що їх улюблені  нащадки йдуть до Нової української школи - безмежної країни дитячих мрій, доброти, сміху, радості, а дошкільнята завітають до країни безтурботного життя із мріями казковими та веселими пригодами. «Так на серці радісно, що дітки нині мають такі умови навчання, ми  про таке у свій час і не мріяли. Наші думки були приземленішими. У ті часи ми навіть наїстися  досхочу не могли. Та й одягтися не було до пуття у що. Спасибі Богу, що хоч внуків і правнуків чудове дитинство», - приєдналася до розмови Любов Петрівна Надоша.  Жінка свою трудову діяльність розпочала якраз зі школи.  Ветеранам педагогічної праці, котрі по три десятиліття віддали рідній школі і учням- Любові Андріївні Чемис, Наталії Миколаївні Бабенко, Вірі Йосипівні Носенко -  ця подія, як бальзам на душу, адже їх кращі традиції продовжуються. Вони задоволені тим, що є дієва громада – село живе і завдяки цьому вислів „неперспективне село” омине  їхнє  Грушине. Тож бажають  громаді тільки  процвітати і  щоб всі задуми втілювались у життя.  П’ятирічна Настуня Бойко все допитується маму Панову Ольгу Борисівну, коли вже свято розпочнеться і коли її виступ, бо хочеться дівчинці вже до дитячого садочку швидше завітати» Ми чекали цього моменту п’ять років. Подали заяву  у дитячий заклад, коли донечці було  лише півроку. І кожен рік  ми готувалися новий одяг придбавали  і сподівалися, що підемо у дитячий садочок. Нарешті цей час настав. Настуня ціле літо виготовляла подарунки на різні свята, щоб подарувати  своїм новим друзям. Ми дуже вдячні усім тим, людям завдяки кому це відкриття стало можливим. Хай їм щастить у всьому».

  До речі, садочка не було у селі майже два десятиліття. У  свій час заклад був одним із найкращих у районі.  Довгий час це питання порушувалось знов і знов. Тож уявіть які батьки задоволені й вдячні, а в дитячих очах не згасає іскринка щастя, адже вони отримали  нарешті свій «дім радості», де будуть навчатись, виховуватись, спілкуватись з однолітками і успішно готуватись до навчання у школі.

  Нарешті довгоочікувані хвилини настали і ведучі  Тиквенко Олена Григорівна та Гошко Христина Миронівна оголосили початок свята.

 Розділити радість з мешканцями громади та привітати їх з чудовою подією завітали: депутат обласної ради Ф.А.Мухтаров, голова Хорольської районної державної адміністрації  Л.М.Звірко її перший заступник С.Г.Абрамов, голова Новоаврамівської об’єднаної громади О.А.Дембовська, в.о.старости села Грушине С.М.Барило, начальник відділу освіти та культури Новоаврамівської ОТГ С.М.Гавриленко, начальник Хорольського відділу освіти РДА І.М.Потерайло,  директор опорного закладу Новоаврамівської гімназії О.А.Романов,  депутат районної ради В.Б. Надоша, голова СФГ «Грунтознавець» В.В.Чишко, приватні підприємці С.М.Семенець, Ю. М. Семенець, О.М.Сирота та представники громадських організацій.

  Першим до слова був запрошений депутат Полтавської обласної ради Фахраддін Мухтаров, який щиро  привітав усіх присутніх мешканців села з чудовою подією, побажав усім добра та здоров’я, а також подякував усім тим, хто приймав активну участь у реконструкції приміщення. Після теплих слів вітання вручив малятам подарунок. 

  Перші особи району привітали дітей, їхніх батьків та колектив працівників із отриманням нового затишного садочку та побажали всім здоров’я, добра, миру, злагоди та доброї долі. У такий нелегкий для країни час є все ж таки і радісні моменти, такі як відкриття дошкільного навчального закладу для майбутнього нашої держави – для дітей.

 Линули слова вітань від усіх шанованих гостей: в.о.старости села Грушине С.М.Барила, начальника відділу освіти та культури Новоаврамівської ОТГ С.М.Гавриленка,  депутата районної ради В.Б. Надоші, голови СФГ «Грунтознавець»  В.В.Чишка , приватних підприємців О.М.Сироти, Ю.М.Семенця та С.М. Семенця, які приїхали не з порожніми руками, а   з цінними подарунками. Також без подарунків не залишили малюків підприємець М.О.Килюженко, депутати Новоаврамівської сільської ради та керівники навчальних закладів Новоаврамівської ОТГ.

– Сьогодні нас зібрала дуже радісна подія – відкриття дошкільного підрозділу навчально-виховного комплексу. Це стало можливим тільки після того, коли об’єднали зусилля громада, сільська рада,  наш відділ освіти, науки і спорту,  депутат обласної ради. Результат надзвичайно позитивний – відкриття гарного дошкільного навчального закладу, – наголосила Олена Дембовська.   Вона  висловила вдячність усім, хто працював над відкриттям садочку: односельцям, колективу школи, депутатському корпусу, підприємцям села, головам фермерського господарства та щиро вітала із цією визначною подією.- Сьогодні ми бачимо радісну посмішку наших дітлахів. Це означає, що спільними зусиллями ми змогли справитися  із тією складною задачею, яка перед нами ставилася.

– Якщо відкривається садочок – це означає, що село живе і буде жити. Від того, як ми дбаємо про підростаюче покоління, залежить завтрашній день суспільства. Відкриття дошкільного навчального закладу – свято не лише для дітлахів, а й для батьків. Тепер діти перебуватимуть під опікою, наглядом і  любов’ю вихователів. Адже кожен з батьків мріє про достойне майбутнє своїх дітей. Від тієї підготовки, яку дошкільнята отримають зараз, в значній мірі залежить те, з якими знаннями вони прийдуть до школи та якими фахівцями стануть у майбутньому, – звернувся до присутніх директор Новоаврамівської гімназії О.А.Романов.

  В своєму вітальному слові завідувач Грушинської філії І ступеня  Ірина Степанівна Надоша відзначила: «Cьогодні в цей святковий день – День знань, ми усі разом присутні на відкритті цього чудового дитячого закладу. Хочу висловити слова глибокої подяки: депутату обласної ради Ф.А.Мухтарову, сільському голові Новоаврамівської об’єднаної громади О.А.Дембовській,  начальнику відділу освіти та культури Новоаврамівської ОТГ С.М.Гавриленку, підприємцям В.В.Чишку, І.В.Чишку, С.М.Семенецю, Ю.М.Семенецю, О.М.Сироті, М.О.Килюженку та В.М.Чеху , хто доклав максимум своїх зусиль, уміння і любові, щоб подарувати селу таке довгождане  справжнє свято. Адже відкриття садка вселяє у людей надію на нове життя.. Завдяки злагодженій роботі територіальної громади задум вдалось втілити в життя. Відкриття дитячого садочка означає, що село живе, розвивається і має перспективу. Від того, як ми дбаємо про своє підростаюче покоління, залежить завтрашній день суспільства. Дошкільний заклад готовий зустріти своїх перших маленьких вихованців.»

  Але ж яке свято без музики, співів і танців? Поздоровити дошкільнят прийшли учні місцевої школи І ступеню, які піснею привітали малят, потішили присутніх віршованими вітаннями, чудовим танцювальними виступами, побажали  дошкільнятам  цікавих уроків та гарного дозвілля. Дітлахи ж, у свою чергу, подякували всім, хто долучився до відновлення дитсадка,  та подарували від себе віршики.

  Для вихованців дитячого садочку підготовлено просторі світлі приміщення із чудовими новими меблями, казковими ігровими куточками, затишною спальнею.

  Право перерізати стрічку було надано голові  Новоаврамівської ОТГ Олені Дембовській, начальнику відділу освіти та культури об’єднаної громади Сергію Гавриленку та дорогим гостям свята.

 От і настала довгождана мить, з якої почнуть своє навчання учні школи  і дошкільнята. Покличе дзвоник, срібно продзвенить і діти підуть у класи без вагання. Право надати перший дзвоник надали учениці 4 класу Вікторії Левченко та першокласнику Олександру Демиденку.

 В народі кажуть, що гарна прикмета для тих, хто вирушає в дорогу,-  пройти під райдугою. Райдуга, дуга раю – це і надія, і дороговказ, це арка, яка веде до щастя. Той хто пройде  під райдужною аркою той прямує назустріч щастю. Але в реальному житті нікому не вдавалося це зробити. 1 вересня стало у Грушине днем чудес. І всім була подарована можливість увійти у рідну школу та садочок через райдужні ворота, ворота щастя.  Олена Григорівна Тиквенко разом із своїми першокласниками зайшли до своєї класної кімнати. А  чотирнадцять дошкільнят завітали вперше до свого дитячого садочка «Дивограй» разом зі своєю вихователькою Христиною Миронівною Гошко.

 Після урочистостей присутні на святі з радістю і хвилюванням переступили поріг нового закладу та побували в гостинних стінах дитсадка, де кожен міг помилуватися затишним убранством дитячих кімнат.

Нові яскраві іграшки і казкова атмосфера вабить малечу. Батьки можуть бути спокійними - їхнє чадо в надійних руках. Відкриття садочка вселяє у людей надію на нове життя.



« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua